Kip en Broccoli roerbak

kip broccoli roerbak schotel

Maak je eigen afhaal maaltijd met deze eenvoudige roerbak maaltijd, simpel en binnen 20 minuten op tafel.

Recept is voor ongeveer 4 personen en bevat ca. 235 kcal per portie.

Ingrediënten:

500 – 700 gram kipdijfilet
2 el plantaardige olie
2 broccoli
1 tl gehakte knoflook
1/4 kop oester saus
1/4 kop kippebouillon
2 tl honing
2 tl sesamolie
1 tl sojasaus
1 tl maizena
1 el sesamzaadjes
peper en zout
1 mok rijst

Bereidingswijze:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe 1/4 van de broccoli in een keukenmachine en maal dit heel fijn. Vlak voor het opdienen schep je dit door de hete rijst.

Rooster de sesamzaad in een pan totdat ze goudbruin zijn en zet ze even opzij.

Snij de broccoli in kleine boompjes en snij de kip in blokjes van 3 á 4 cm.

Verhit 1 el olie in een grote pan op middelmatig vuur, doe driekwart van de broccoli er bij en bak voor ongeveer 5 minuten.

Doe de knoflook er bij en bak nog een minuut mee, doe hierna de tweede el olie er bij.

Kruid de kip met peper en zout en doe er bij in de pan, bak de kop onder regelmatig roeren totdat de kip bruin kleurt en gaar is. (ca. 8 minuten)

Doe de oestersaus, kippenbouillon, honing, sesamolie en sojasaus in een kom en mix dit met de maizena en een el koud water.

Schenk de sausmix over de kip en broccoli en breng het geheel aan de kook en enkele minuten koken totdat de saus lekker indikt.

Schep als eerst de rijst op een bord en daarna het kip en broccoli mengsel. Sprenkel er wat geroosterde sesamzaadjes over heen en je maaltijd is klaar.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.