Panna cotta met aardbeien

Panna-cotta

Pannacotta is een italiaans nagerecht, waarvan de naam letterlijk gekookte room betekent. Recept voor 4 personen.

Ingrediënten:

500 ml slagroom
4 blaadjes gelatine
40 gram suiker
250 gram aardbeien
1 el poedersuiker
1 vanillestokje

Bereidingswijze:

Laat de gelatine weken in koud water.
Verhit de slagroom met de suiker in een steelpannetje. Snij het vanille stokje in de lengte doormidden en schraap het merg er uit, doe dit bij de room. Zodra het mengsel kookt en alle suiker is opgelost haal je de pan van het vuur.

Knijp de gelatine uit en meng dit met een garde door de room. Zet hierna het pannetje op een bord met ijswater om het snel af te koelen. Als het goed is wordt het mengsel al iets dikker.

Giet de panna cotta in vormpjes en laat deze minimaal 3 uur, maar het liefst een hele nacht, opstijven in de koelkast.

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer de helft van de aardbeien glad met een lepel poedersuiker. Snij de andere helft in stukjes.

Leg de panna cotta's op een bordje, garneer met de stukjes aardbei en aardbeien saus. Eventueel nog een beetje slagroom erbij.

Geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *