Pompoensoep

Pompoensoep

Geniet van het herfstweer met een verse pompoensoep die makkelijk en snel te maken is. Recept voor 4 personen klaar in ongeveer een half uur.

Ingrediënten:

1 flespompoen
2 wortelen
1 appel
1 sinaasappel
3 sjalotten
3 tenen knoflook
stukje gember
2 groentebouillon blokjes
peper en zout
snufje cayennepeper
olijfolie

Bereidingswijze:

Maak alle groente schoon. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes. Snij de wortel in stukjes. Pel de sjalotten en knoflook en snipper ze. Schil de gember en hak een stukje van twee dobbelstenen fijn. Schil de appel, verwijder het klokkenhuis en snij in stukjes. Pers de sinaasappel.

Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalotten, knoflook en de gember een paar minuten op lage temperatuur. Voeg de pompoen en de wortel toe en bak ongeveer 5 minuten op middelhoge temperatuur. Schep het mengsel af en toe om.

Voeg het water, de groentebouillonblokjes, de appel en het sinaasappel sap toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes door koken.

Pureer de soep met een staafmixer. Proef en breng op smaak met peper en zout. Voor de mensen die wat meer pit willen kan je een snufje cayennepeper door de soep mengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.