Rendang curry

Rendang curry

Overheerlijke rendang curry met bloemkool rijst met een bereidingstijd van iets onder een half uur. Recept is voor 4 personen en bevat ongeveer 333 kcal per portie.

Ingrediënten:

500 gram mager rundergehakt
1 bloemkool (800 gram)
1 volle tl rendang of boemboe poeder. (kant en klare curry pasta kan ook)
1 bos verse munt (30 gram)
1 blikje (400 ml) kokosmelk light
(olijf) olie
peper en zout

Bereidingswijze:

Doe het gehakt met een scheutje olie in de pan en bak het rul en bruin.

Haal de bladeren van de bloemkool, gooi de lelijke bladeren weg en stop enkele mooie in een keukenmachine. Snij de bloemkool doormidden en breek de helft in stukjes en doe deze bij de blaadjes in de keukenmachine.
Snij de andere helft in kleine roosjes en doe ze bij het gehakt in de pan. Roer de rendang poeder door de bloemkool en gehakt en bak het geheel in ongeveer 10 minuten onder regelmatig roeren.

Pak de helft van de muntblaadjes en doe deze in de keukenmachine erbij, voeg een klein beetje zout en peper toe en maal fijn. Haal het uit de keuken machine en doe het in een hitte bestendige kom. Verwarm in magnetron of au bain marie.

Doe de rest van de muntblaadjes (hou een paar kleintjes apart voor garneren) bij de bloemkool en gehakt in de pan en hussel dit om. Giet de kokos melk erbij en laat een minuut of 5 door koken. Breng verder op smaak met peper en zout.

Schep de bloemkool rijst op een bord en schep een flinke schep curry in het midden, garneer met enkele kleine muntblaadjes.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.