Sesamtonijn

Sesamtonijn

Verse tonijnsteak met een jasje van geroosterde sesam op een groen bedje met een torentje rijst. Recept voor 2 personen.

Ingrediënten:

Olijfolie om in te bakken
extra vergine olijfolie
peper en zout
balsamico azijn

voor de tonijn en groente:
1 el ketjap
2 tonijnsteaks (c., 150 gram per stuk)
4 el sesamzaad
8 lente uitjes
150 gram sugarsnaps

voor de rijst:
6 lente uitjes
250 gram gekookte bruine rijst
2 tl chili saus
2 eieren

Bereidingswijze:

Smeer de tonijn in met ketjap en bestrooi ze met de sesamzaadjes.

Bak de tonijn in een koekenpan met een scheutje olie voor ongeveer 1 1/2 minuut per kant. Haal ze uit de pan en laat ze even rusten.

Maak de lente uitjes (voor de groenten) schoon en snij in stukken zo groot als de sugarsnaps. Bak ze in de koekenpan van de tonijn in een scheutje olie, een paar druppels balsamico azijn en een snufje peper en zout.
Hussel door elkaar tot dat ze licht geschroeid zijn. Ongeveer 2 minuten.

Maak de lente uitjes schoon en snij in dunne ringetjes. Doe met een scheutje olie in een koekenpan en bak voor ongeveer een minuut.
Doe de rijst, chilisaus, een scheutje water en een snufje zout en peper erbij in de koekenpan en roer ongeveer 2 minuten door elkaar.

Schuif de rijst naar de zijkanten van de pan zodat er in het midden eek kuiltje ontstaat. Breek de eieren in het kuiltje en roer met een spatel om ze in slierten te laten stollen.

Spatel de ei door de rijst en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
Doe de rijst in een klein ingevet kommetje en druk goed aan. Zet het kommetje ondersteboven op een bord en til het kommetje op zodat er een torentje van rijst op het bord staat.

Leg de groente naast de rijst, snij de tonijn in plakken en leg op de groenten.

Druppel nog wat extra vergine olijfolie over het geheel en eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.