Zalm tartaar

Zalmtartaar

Maak indruk op je gasten met een zalm tartaartje van van verse zalm.
Onderstaand recept is goed voor een voorgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten:

200 gram gerookte zalmblokjes
2 augurken
1 tl crème fraîche
1 tl verse bieslook
1/2 gesnipperd rood uitje
1 handvol rucola
5 el extra vergine olijfolie
peper en zout

Bereidingswijze:

Doe de olijfolie samen met de helft van de rucola in een keukenmachine en maal dit fijn, breng op smaak met peper en zout.

Snij de augurk in kleine blokjes en snij de zalmblokjes zeer fijn. Doe samen in een kommetje. Hak de bieslook fijn, bewaar enkele takjes voor garnering.
Roer de bieslook samen met de crème fraîche door de zalm zodat alles lekker aan elkaar blijft kleven.

Leg een beetje rucola in het midden van een bordje en leg hier een uitsteek-ring op. Schep de ring vol met het zalmmengsel en druk goed aan.
Verwijder de ring voorzichtig.

Schep wat rucola olie over de zalm tartaar en ter garnering een paar druppels over het bord. Strooi wat gesnipperde rode ui over de zalm tartaar en maak het geheel af door twee stengeltjes bieslook kruislings over de zalm tartaar te leggen.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.