Chili con Carne

Een heerlijk stoofpotje met gehakt, dat is chili con carne!

Ingrediënten:

1 el olijfolie
1 grote ui
3 teentjes knoflook
2 el komijn poeder
2 el chili poeder
600 gram runder gehakt
400 gram tomatenblokjes
2 el tomaten puree
2 el gedroogde oregano
1 el gedroogde tijm
500 ml runderbouillon
1 tl suiker
2 blikken van 400 gram rode kidney bonen
1 blik van 400 gram zwarte bonen
1 klein blikje mais

Voor erbij:
Rijst, aardappelen of lekker een zak mais-chips.
Ook lekker om er bij het serveren wat kaas over heen te raspen.

Bereidingswijze:

Snipper de ui en pel de knoflook.

Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui; Voeg de knoflook, komijn- en chilipoeder toe en bak even mee. Doe hierna de gehakt erbij in de pan en blijf dit roeren en omscheppen totdat de gehakt rul en bruin is.

Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, overige kruiden, runderbouillon en suiker toe en breng het geheel aan de kook.
Doe de bonen in een vergiet en spoel ze af. Hierna kan je de bonen bij het mengsel in de pan doen.
Laat dit geheel heel zachtjes voor ongeveer een uur zachtjes doorkoken. (gebruik bijvoorbeeld een sudderplaatje)

Als het geheel een uurtje heeft opgestaan alleen nog de mais toevoegen en warm laten worden voor ongeveer 5 minuten.

Serveer in kommen en strooi er wat kaas over heen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.