Oven kabeljauw pesto

kabeljauw pasta pesto

Overheerlijk pasta gerecht met kabeljauw uit de oven.
Recept voor ongeveer 4 personen.

Ingrediënten:

65 gram pijnboompitten
2 tenen knoflook
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
30 gram basilicum blaadjes
5 el extra vergine olijfolie
500 gram kabeljauw filet
500 gram Cherry trostomaatjes
300 gram tagliatelle
peper en zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Rooster de pijnboompitten een paar minuten in de koekenpan, zodra ze een bruin kleurtje krijgen zet je het vuur uit en laat je de pijnboompitten afkoelen op een bordje.

Pel de knoflook. Doe de knoflook met de pijnboompitten, parmezaan, basilicum en olijfolie in een keukenmachine en maal tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.

Leg de vis in een ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Verdeel de helft van de pesto er over en leg de tros tomaatjes aan de tak op de vis.
Doe de schaal in de oven en bak de vis voor circa 15 minuten.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Na het afgieten kan de rest van de pesto door de pasta geroerd worden. Bewaar voor het afgieten een kopje van het kookwater van de pasta. Als de pesto niet lekker door de pasta mengt kan het een beetje verdunt worden met het kookwater.

Schep de pasta met pesto op een bord, leg de kabeljauw en een takje tomaatjes er overheen en verkruimel een beetje overgebleven pijnboompitjes over het geheel. Giet over het geheel nog een scheutje olijf olie.

Als je het lekker vind kan je nog een beetje rucola door de pasta heen mengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.