Kip pesto in bladerdeeg

kip pesto in bladerdeeg

Doe het eens iets anders met je kip, doe er bladerdeeg omheen!
Heerlijk recept voor 4 personen, weinig ingrediënten en behoorlijk snel klaar.

Ingredienten:

Pakje bladerdeeg (diepvries is goed)
4 kipfilets (ca. 120 gram per stuk)
4 volle el groene pesto.
400 gram cherrytomaatjes aan de tak
400 gram sperziebonen
olijfolie
peper en zout

Bereidingswijze:

Verhit de oven voor op 220 graden Celsius.
Spreidt de bladerdeeg uit en snij in gelijke reepjes, gebruik je diepvries bladerdeeg dan in twee stukken snijden.

Sla de kipfilet plat totdat ze overal even dun zijn, leg ze in een ovenschaal en strooi er een snufje peper en zout op. Smeer de pesto over de kipfilets en leg overlappende stukjes bladerdeeg over de kipfilets.

Druk de bladerdeeg onder de kipfilet en smeer het geheel in met een beetje olijfolie.

Leg de takjes met tomaatjes erbij in de ovenschaal en zet het voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Kook intussen de sperziebonen beetgaar.

Als alles klaar is leg je een kipfilet in bladerdeeg op het bord, leg er een hoopje sperziebonen bij en een takje met tomaatjes. Sprenkel als laatste nog een beetje olijfolie over het geheel.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *