Goulash is een gerecht dat je het liefst zo lang mogelijk laat stoven en dat heel lekker is met gekookte aardappelen of rijst. Zeker in het najaar een aanrader, je wordt er heerlijk warm van.
Ingrediënten
1000 gram sucadelappen
2 rode paprika’s
2 uien, gesnipperd
3 tenen knoflook, fijngesneden
2 kleine blikjes tomaten puree
1 theelepel cayennepeper
2 theelepels rozemarijn
4 theelepels paprikapoeder
1 theelepels karwijzaad
1 theelepel nootmuskaat
2 theelepels tijm
2 laurierblaadjes
300 ml kokend water
Peper en zout naar smaak
Boter of olie
Bereidingswijze:
Snijd het vlees in blokjes, verhit de boter of olie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook even aan.
Voeg het vlees toe en het rondom bruin. Als het vlees bruin is kunnen alle kruiden erbij in de pan. Doe tevens de laurierblaadjes en de tomatenpuree bij het vlees in de pan. Roer door en laat het geheel een minuutje bakken.
Voeg het water toe en roer tot er een gladde saus ontstaat. Doe de deksel op de pan en laat het vlees op laag vuur minstens 3 uur sudderen. (4 of 5 uur is nog beter)
Schep regelmatig om en kijk of er wat water toegevoegd moet worden.
Serveer de pittige goulash met aardappels of rijst.
Eet smakelijk!