Tikka Masala

Tikka Masala

Tikka Masala is een Indiase curry. Deze curry kan je echt heel makkelijk zelf maken zonder pakjes en zakjes.

Ingrediënten

Benodigdheden voor de kip
4 kipfilets in stukjes gesneden
1 citroen het sap
50 gram yoghurt
2 teentjes knoflook fijn gesneden
2 centimeter verse gember geraspt
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel garam masala
1 theelepel paprikapoeder
1 rode peper fijngesneden
zout en peper

Benodigdheden voor de saus
1 ui fijn gesneden
1,5 centimeter verse gember fijn gesneden
2 teentjes knoflookpoeder fijn gesneden
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kurkuma
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel garam masala
1 pak gezeefde tomaten
100 milliliter water
200 milliliter kokosmelk
1 blikje tomatenpuree
1/2 bosje koriander fijngehakt

Servering
100 gram cashewnoten
1 pak rijst gekookt volgens gebruiksaanwijzing op het pak

Bereiding:

Meng de stukjes kip met alle benodigdheden voor de kip en laat dit minimaal 1 uur marineren in de koelkast. Bak na 1 uur de kipfilet blokjes op de grillpan, bbq of pan goudbruin en gaar.

Maak ondertussen de saus alvast: Verhit een flinke scheut olie in een hapjespan en fruit hierin de ui, gember en knoflook met een snufje zout en peper.
Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma, chilipoeder en garam masala toe en bak de gedroogde kruiden voor 1 minuut mee. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit even kort aan. Vervolgens voeg je 100 milliliter water, de gezeefde tomaten en de kokosroom toe.
Laat het geheel voor 10 minuten op middelhoog vuur zachtjes pruttelen. Breng de saus eventueel verder op smaak met peper en zout.


Voeg de gegrilde kip toe en de gehakte koriander. Serveer met gekookte rijst en de cashewnoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *