Indonesische Nasi

Indonesische Nasi

De naam nasi goreng komt uit het Indonesische en Maleisische taalgebied: “nasi”, dat gekookte rijst betekent, en “goreng”, dat gebakken betekent. Het refereert specifiek aan de Indonesische varianten. Nasi goreng wordt in Indonesië gezien als nationaal gerecht.

Ingrediënten:

500 gram (Surinaamse rijst)
300 gram prei gesneden
2 uien gesnipperd
3 teentjes knoflook
300 gram kipfilet in blokjes
Spekblokjes
2 eetlepels nasi kruiden. (https://www.lovingfood.nl/2020/01/08/nasi-kruiden/)
Scheut ketjap
Peper en zout
Sambal naar smaak.
Klein blokje boter

Bereiding:

Verhit een klein blokje boter in een wok. Bak in de boter de kipfilet aan.
Voeg na circa 2-3 minuten de gesnipperde uien en de spekjes toe.
Na ongeveer 5 minuten voeg je 4 uitgeperste teentjes knoflook en de gesneden prei toe.
Als al het vocht is verdampt, voeg je de nasikruiden toe en vervolgens ook de rijst. Meng alles goed door elkaar en voeg dan een scheutje ketjap toe. Dit kan je na smaak een beetje meer of minder doen.
Als laatste kan je eventueel nog een snufje zout en peper en een beetje sambal toevoegen om het iets meer op smaak te brengen. Serveer de nasi met wat kroepoek, atjar en een gebakken eitje om het helemaal af te maken.

Serveer de nasi lekker met kroepoek en een gebakken eitje! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.