Tiramisu

tiramisu

Tiramisu is een van oorsprong Italiaans dessert. De naam betekent letterlijk trek mij omhoog, wat zoveel inhoudt als beur mij op of maak mij blij.
Met dit recept kan je makkelijk 8 personen bedienen maar omdat het zo lekker is kan je dit ook gewoon met 4 mensen delen.

Ingrediënten:
2 verse eieren
125 gram suiker
450 gram mascarpone
300ml slagroom
paar druppeltjes citroen
1 kommetje espresso
(eventueel scheutje drank zoals Amaretto)
2 pakken lange vingers
1 reep chocolade met hazelnoot
Snufje poedersuiker

Bereiding:

Klop twee eigeel op met de suiker, voeg de mascarpone toe en roer dit totdat er geen klontjes meer zijn.

Klop de slagroom lobbig en voeg deze bij het mascarpone mengsel.

Klop de 2 eiwitten op met twee druppeltjes citroen totdat er pieken ontstaan, vouw het opgeklopte eiwit door het mascarpone en slagroom mengsel.

Maak een kommetje espresso en meng daar een scheut Amaretto door heen als je dat wilt.

Neem een schaal en begin met een laagje mascarpone mengsel, dip hierna de lange vingers in het espresso mengsel en maak daar een laag mee over de eerste laag mascarpone heen.

Hierna schep je een laag mascarpone mengsel over de lange vingers en hierna weer een laag lange vingers die in het espresso mengsel zijn gedipt.

Eindig met een flinke laag mascarpone mengsel en rasp als laatste de chocolade reep over het geheel heen.

Je kan dit recept direct opeten, maar het geheel wordt wat steviger als je het een tijdje in de koelkast laat opstijven.

Na het opdienen kan je er nog een laagje poedersuiker over heen stuiven.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.