Paddestoelen risotto uit de oven

Paddenstoelen-risotto

Risotto is een rijstgerecht uit het noorden van Italië. De rijst wordt eerst een paar minuten droog aangebakken en daarna in bouillon gekookt. Tijdens het koken kunnen andere ingrediënten toegevoegd worden, zoals vis of vlees, kruiden en een groentemix, vaak gelardeerd met Parmezaanse kaas.

Onderstaande recept is voor 4 personen en is vegetarisch.

Ingrediënten:

3 teentjes knoflook
1 bosje lente ui
250 gram champignons
175 gram gemixte paddestoelen
240 gram risotto rijst (Arborio)
725 ml groente bouillon
Bosje bieslook
Stuk Grana Padano (om te raspen)
Peper uit de molen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Pel de knoflook en hak deze heel fijn, snij de lente uitjes in ringetjes.
Maak de champignons en de paddenstoelenmix schoon en snij in plakjes.
Zet de groente bouillon klaar.

Fruit de knoflook en lente ui een aantal minuten in een beetje plantaardige olie op laag vuur. voeg de champignons en de paddenstoelenmix toe en bak het geheel op hoog vuur voor circa 5 minuten. Doe de rijst er bij en bak het nog een minuutje op hoog vuur terwijl je het geheel door elkaar mengt.

Doe het geheel in een ovenschaal en strooi er flink wat zwarte peper over. Giet de bouillon er bij, roer het geheel goed door en zet het voor 30 min. in de oven.

Snij de bieslook fijn en rasp flink wat van de kaas.

Als de schaal uit de oven komt meng je de helft van de bieslook er door heen en als je de risotto hebt opgediend strooi je de rest van de bieslook en geraspte kaas er over heen.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.