Thaise kokossoep

Thaise kokossoep

Tom kha kai is een soepgerecht uit de Laotiaanse en Thaise keuken. De naam betekent letterlijk Kip galanga-soep.
Het onderstaande recept is hierop gebaseerd maar is een lekker snelle variant. Recept is voor ca. 4 personen.

Ingredienten:

800 ml water
300 gram kipfilet in blokjes
2 bouillonblokjes kip
200 ml kokos melk
400 gram Thaise wok groenten
150 gram mihoen
peper en zout
scheutje olie

Bereiding:

Breng het water aan de kook in de soeppan.

Verhit olie in een koekenpan en bak de kip met een beetje peper en zout voor ca. 3 minuten. Schep de kip over in de soeppan met kokend water en doe de bouillonblokjes er bij. Roer het geheel goed totdat de bouillonblokjes goed zijn opgelost.

Voeg de kokosmelk en de groente toe en roer goed door elkaar. Laat het geheel voor ongeveer 10 minuten koken op laag vuur.

Doe de mihoen erbij, zorg dat het helemaal onder komt te staan. Laat nog 4 minuten doorkoken zodat de mihoen gaar is.

Verdeel het geheel over 4 soepkommen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *