Schotse pannenkoeken

Schotse pannenkoeken

Eenvoudig en onfeilbaar recept voor heerlijke zelfgemaakte Schotse Pannenkoeken! Slechts vijf ingrediënten en tien minuten voor een geweldig ontbijt of lunch!

Ingrediënten:

175 gram zelfrijzend bakmeel
40 gram suiker
1 tl bakpoeder
1 ei (L)
200 ml melk
Eventueel kan je sinaasappelrasp, een tl vanille extract of een tl kaneel toevoegen als je een smaakje aan de pannenkoeken wil toevoegen.

Bereiding:

Doe de droge ingrediënten bij elkaar in een kom en roer dit even door elkaar met een garde.

Maak een kommetje in het midden en voeg daarin het ei toe.

Voeg de helft van de melk toe en mix dit tot een dik beslag. (Eventueel kan je nu een smaakmaker toevoegen.)

Voeg hierna de rest van de melk toe en mix dit tot een wat dunner beslag. Zorg er voor dat er geen klontjes inzitten.

Neem een koekenpan en zorg ervoor dat die goed heet wordt, doe wat olie of boter in de pan en schenk met een grote lepel een aantal pannenkoekjes in de pan.

Zodra de bovenkant bubbeltjes krijgt kan je ze omdraaien in de pan, let op het kan soms heel snel gaan!

Eet smakelijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.